Norg

Iedere zomer is het gezellig druk in Norg. Je ziet dan ook al snel dat je niet de enige bent die dit levendige dorp weet te vinden. Op een heerlijk terras genieten of als startpunt voor een wandeling in de bossen of heide. 
Lopend of fietsend kun je naar de speelnatuur, musea, natuur, restaurants, winkels en een zwembad. Ga je met de auto dan wordt de keuze nog moeilijker uit al het leuks dat er te doen is. We hebben natuurlijk alle leuke dingen die we konden bedenken voor je op een rij gezet. Klik je erop dan zie je of dit het passende uitstapje voor jou is.


Dichtbij


Musea

Drentsmuseum in Assen met wisselende exposities
Gevangenismuseum in Veenhuizen interactief kennismaken met misdaad en straf vanaf 1600
Storyworld (voorheen stripmuseum), Noorderlijk scheepvaartmuseum, Groningermuseum allemaal in Groningen
Speelgoedmuseum Kinderwereld en Museum Havezathe Mensinge in Roden
Internationaal klompenmuseum met hoge hakken en andere klompen die jij niet kent en Museum de Buitenplaats voor kunst, natuur en architectuur, Museum Vosbergen met bijzondere en historische muziekinstrumenten in Eelde
Nationaal Borg en Rijtuigmuseum Nienoord in Leek


Wandelen en fietsen

Norg: Norgeresdorpenlandschap wandelroute en vanaf de Brink starten meerdere wandelroutes. Zie paal met pijlen tegenover de kerk.  Op de pedalen voor de Fietsroute Bakkeveen, Fochteloerveen en Norg, Via de fietsknooppunten app kun je natuurlijk ook zelf leuke routes uitstippelen. Fietsknooppunt 48 is dichtbij aan het begin van de Roeghoornweg. Een paar voorbeelden: Rondje Norg of Westervelde.
Zeijen: Zeijerwiek wandelen (rood of geel, starten bij café Hingstman op de Brink) of fietsenEen leuke combinatie met een bezoek aan de Orangerie een leuk brocante adres en ga voor vers brood of iets lekkers bij de koffie ga dan even langs bij Bakker Fledderus. Wil je direct een kop koffie of wijntje dan is het terras van Café Hingstman dichtbij.
Veenhuizen: Fietsroute Fochteloërveen, met terrassen en horeca in Veenhuizen.
Fochteloo: Wandelen Op de grens van Friesland en Drenthe en Wandelen langs De voormalige kampen Oranje en Ybenheer.


Steden en dorpen

Groningen: Terrassen en winkels in het centrum. Leuke straten zijn o.a. de Zwanestraat en Folkingestraat. Verder zijn de warenmarkt op de Vismarkt en Grote markt het bezoeken waard. Wil je Groningen beter leren kennen doe dan een stadsrondvaart of stadswandeling, een kijkje op Groningen kan door het beklimmen van de Martinitoren of bezoeken van het unieke gebouw het Forum. Er is een P&R aan de Hoogkerk zijde vanaf daar kun je ook op de bus stappen naar het centrum.
Assen: Terrassen, musea, winkels in het centrum. De winkelstraten en terrassen liggen rondom het Koopmansplein. Het Drentsmuseum is zeker een bezoek waard met daar in de buurt zeer oude panden, Landgoed Overcingel met Engelse Landschapstuin. Het duurzaamheidscentrum (met terras) bij het Asserbos met diverse wandelroutes en kinderboerderij is ook leuk om naartoe te gaan voor zowel kinderen als volwassenen. Zwemmen kun je in de Baggelhuizerplas met een heerlijk strand.
Leek: Landgoed Nienoord: Een familiepark met treinen, spelen, wandelen, zwemmen, rijtuigmuseum en borg met eten drinken. Cnossen Leekstermeer met een ruim terras aan het water en bootverhuur (zeilboten, elektraboten, sub boards, sloepen, windsurfplanken, kano's).
Eelde-Paterswolde: Landgoederen rond Eelde-Paterswolde, o.a. kanoën en roeien op het Friescheveen en een doolhof, kettingbrug en bercau in De Braak. Paterswolde/Haren: Zwemmen in het Paterswoldsemeer met strandje of Openluchtbad Lemferdinge met midgetgolf, glijbanen... Nog wat boodschappen meenemen kan bij de bakker, slager, drogist of een van de drie supermarkten in het dorp.